Bodycasting

Zo gaat bodycasting in zijn werk

Als bodycaster maak ik voor jou een 3D-beeld van bijvoorbeeld de handen van je partner en jou, een zwangere buik of een babyvoetje of -handje als tastbare herinnering voor later. De casting vindt in mijn atelier plaats. Maar als degene om wie het gaat niet in staat is hier te komen, dan doen we het gewoon op locatie.

bodycasting

Warme sfeer

In een rustige en zo ontspannen mogelijke sfeer, want ook dit moment mag een mooie herinnering worden, wordt van die handen of voetjes een mal gemaakt door deze onder te dompelen in of in te smeren met alginaat. Deze huidvriendelijke en medisch geteste gel wordt na een aantal minuten rubberachtig.

Stoot- en krasvaste giethars

In mijn atelier vul ik de mal met giethars. Zodra dit stoot- en krasvaste materiaal voldoende is uitgehard, pel ik het alginaat eromheen weg en worden eventuele oneffenheden zorgvuldig bijgewerkt.

De juiste kleur

Brons, koper, zilver, goud of desgewenst zuurstokroze: jij bepaalt de uiteindelijke kleur. Het beeld wordt door mij altijd op een onderplaat van bijvoorbeeld hout, graniet, marmer of agaat geplaatst of bevestigd in een lijst voor aan de muur. Alles in overleg met jou.

Onthulling

En dan, zo’n 6 tot 8 weken na de casting, prikken we een datum om het beeld te onthullen. Ook daar besteed ik de nodige aandacht aan, want ik vind het belangrijk dat dat eveneens een dierbare herinnering wordt. Wil jij ook zo’n bijzondere en persoonlijke 3D-afdruk? Neem dan nu contact met mij op.

Voorbeelden

Bekijk hier video’s van bodycastings die ik heb mogen doen.

Ervaringen

Een vreselijk lieve en meelevende vrouw. Wij, mijn man en kinderen en ik voelden ons op ons gemak, je nam alle tijd en je hebt ’n prachtstuk gemaakt waar zij hopelijk met de tijd veel troost uit kunnen halen! Ik kom woorden tekort! Dank je voor deze fijne ervaring!
- Esther
Mijn eerste contact met Jennifer was telefonisch. Ik deelde mijn verhaal over mijn moeder die zo ziek was en dat ik graag een herinnering van haar wilde, want ik wist dat mijn moeder kwam te overlijden. Tijdens het gesprek voelde ik echt dat er naar mij geluisterd werd, dat Jennifer ook de tijd nam. Ik voelde een klik en ik voelde gelijk, bij haar wil ik deze mooie herinnering laten maken. Daar was de dag dat Jennifer bij mijn mams thuiskwam om het handbeeld te maken. Wat een bijzonder mooi moment was dat, onvergetelijk. Dan komen de momenten dat je het beeld mag zien, eerst nog in het wit en daarna in de kleur die ik gekozen heb. Niet in woorden te beschrijven wat een bijzonder mooi en emotioneel moment dat is. Jennifer wat een mooi, bijzonder en warm persoon ben jij. Jij hebt alle momenten tijd genomen voor ons, mij om deze mooie tastbare herinnering te creëren. Je mooie woorden en de gesprekken die je met mij voerde raakte mij. Nogmaals lieve Jennifer, ik ben je zeer maar dan ook zeer dankbaar voor deze mooie herinnering van mijn Lieve Mama.
- Elvira
Jennifer heb ik op 2 momenten mee mogen maken. Voor een reading en bodycasting. Beide keren ging alles op gevoel, vol passie en veel energie. Geweldig om je zo met je werk bezig te zien. Ik ben ontzettend blij met jou!
Liefs
- Saskia

Wil je je alvast
laten inspireren?

Wil jij een tastbare herinnering laten
vastleggen? Maar heb je geen enkel
idee wat eigenlijk de mogelijkheden zijn?