Bodycasting

Zo gaat bodycasting in zijn werk

Als bodycaster maak ik voor jou een 3D-beeld van bijvoorbeeld de handen van je partner en jou, een zwangere buik of een babyvoetje of -handje als tastbare herinnering voor later. De casting vindt in mijn atelier plaats. Maar als degene om wie het gaat niet in staat is hier te komen, dan doen we het gewoon op locatie.

bodycasting

Warme sfeer

In een rustige en zo ontspannen mogelijke sfeer, want ook dit moment mag een mooie herinnering worden, wordt van die handen of voetjes een mal gemaakt door deze onder te dompelen in of in te smeren met alginaat. Deze huidvriendelijke en medisch geteste gel wordt na een aantal minuten rubberachtig.

Stoot- en krasvaste giethars

In mijn atelier vul ik de mal met giethars. Zodra dit stoot- en krasvaste materiaal voldoende is uitgehard, pel ik het alginaat eromheen weg en worden eventuele oneffenheden zorgvuldig bijgewerkt.

De juiste kleur

Brons, koper, zilver, goud of desgewenst zuurstokroze: jij bepaalt de uiteindelijke kleur. Het beeld wordt door mij altijd op een onderplaat van bijvoorbeeld hout, graniet, marmer of agaat geplaatst of bevestigd in een lijst voor aan de muur. Alles in overleg met jou.

Onthulling

En dan, zo’n 6 tot 8 weken na de casting, prikken we een datum om het beeld te onthullen. Ook daar besteed ik de nodige aandacht aan, want ik vind het belangrijk dat dat eveneens een dierbare herinnering wordt. Wil jij ook zo’n bijzondere en persoonlijke 3D-afdruk? Neem dan nu contact met mij op.

Voorbeelden

Bekijk hier video’s van bodycastings die ik heb mogen doen.

Ervaringen

Wij hebben van jou genoten. Wij kregen dit kado van onze dochter. De passie en de intimiteit die we ontvingen zullen ons altijd bijblijven. Wat ben jij een geweldige en gezellige vrouw! De handen die wij gekregen hebben zullen generaties lang doorgegeven worden.
- Monique
Wat een mooi en gepassioneerd persoon. Het is niet even een handafdruk maken. Er werdt zoveel aandacht en zorg aan gegeven dat voelde heel bijzonder. Met de onthulling al net zo het is niet binnen komen en hup laat maar zien nee er werdt weer met zorg en aandacht mee omgegaan. Ik kan wel zeggen dat dit 1 van de mooiste herinneringen in mijn leven is. Mijn moeder heeft dit net zo ervaren en vond Jennifer een lieverd. Jennifer we hebben het al persoonlijk gezegd maar heel erg bedankt
- Petra
Wat vind ik van jou? Een Bijzonder en mooi mens. Jennifer is in de laatste dagen van mijn vaders leven komen wandelen. Mijn ouders kregen van mij en mijn broer een mooi beeld. Zo heeft mijn moeder (en wij) een tastbare herinnering aan mijn vader. We wisten niet goed wat te verwachten, dus alle vier, mijn vader moeder broer en ik, gingen er open in. Het werd een prachtige emotionele mooie ochtend. Vandaag een reading mogen volgen bij Jennifer en wat ben jij een prachtig mens! Ik heb mooie handvatten gekregen voor mijzelf en mijn omgeving❤️. Jennifer bedankt dat ik jou heb mogen vinden.
- Marieke Dussel

Wil je je alvast
laten inspireren?

Wil jij een tastbare herinnering laten
vastleggen? Maar heb je geen enkel
idee wat eigenlijk de mogelijkheden zijn?